Jiřina Peřinová

Vystudovala jsem fakultu žurnalistiky Univerzity Karlovy – specializaci rozhlas. Více než 20 let jsem pracovala v Československém, později v Českém rozhlase, na stanici Praha (dnes Dvojka Českého rozhlasu) jako redaktorka a moderátorka. Z rozhlasu jsem odešla před 7 lety. Následně jsem pracovala jako manažerka tiskového oddělení na ministerstvu pro místní rozvoj a v CzechTourism.

Pak se jednoho dne dozvíte, že nezapadáte do mladého kreativní a investigativního kolektivu, že je čas odejít. V současné době jsem více než rok vedená na úřadu práce. Marně se ucházím o zaměstnání, inzeráty zůstávají bez odpovědi – dva roky před důchodem jsem nezaměstnatelná jako mnoho jiných mých vrstevníků. Proto jsem se rozhodla zkusit založit vlastní business.

V rámci projektu INICIO jsem získala nejenom mnoho praktických informací do podnikatelských začátků, ale také ztracené sebevědomí. Organizátorkám tohoto projektu i všem lektorkám a lektorům moc děkuji a všem ženám (bez rozdílu věku), které bezradně stojí na křižovatce a nevědí kudy se vydat, doporučuji přihlásit se do projektu INICIO. „Starý mlíčňák“ je něco, po čem se mi občas zasteskne, proto bych ho ráda uvedla do života a představila nové generaci konzumentů jahodového koktejlu.

A co mě přivedlo k mému podnikatelskému záměru?

"Když patnáctiletá dívka dostane na jaře od svého kamaráda kytičku fialek a první políbení u oprýskaného keramického poháru s jahodovým koktejlem v mléčném baru, uznáte sami, že na to nikdy nezapomene. Já si tuto chvíli pamatuji už více než 40 let. Bylo to v mléčném baru v Prachaticích, kde jsem studovala gymnázium. Když jsem pak přišla na vysokou školu do Prahy, chodila jsem často do mléčného baru na rohu Václavského náměstí a Opletalovy ulice, který byl určitě nejznámější v celém tehdejším Československu. I tam byl mým nejoblíbenějším nápojem jahodový koktejl. A právě především ten by měl přilákat i současnou generaci dětí a mládeže do našeho mléčného TEDI baru. Je fakt moc dobrý!"